În ultima perioadă, oamenii au început din ce în ce mai des să își dorească să iasă din case, să petreacă mai mult cu prietenii și să socializeze. În acest context, deschiderea sau reamenajarea unei cafenele sau a unui restaurant pare o investiție de bun augur, iar informațiile de mai jos îți vor fi cu siguranță de folos.
Principiile de design interior ale unui local
Ieșirile în oraș au devenit o experiență în sine deoarece managerii de restaurante acordă o importanță însemnată și aspectelor legate de atmosfera și estetica locului pe lângă mâncarea de calitate servită. Arhitecții și designerii au devenit parte importantă în conceperea unui local indiferent de profilul său atunci când vorbim de exteriorul și de interiorul acestuia.
Amenajarea unor spații care oferă intimitate, siguranță și confort este de asemenea importantă și a devenit un trend din ce în ce mai întâlnit în ultimii ani. Se încurajează extinderea meselor în aer liber acolo unde este posibil sau delimitarea lor prin diverse artificii precum panouri despărțitoare, plante naturale ori anumite accesorii. Atmosfera relaxată și destinsă este esențială în asigurarea unei clientele constante, iar una dintre modalitățile prin care o putem obține este o iluminare corectă a spațiului. Dacă vrem să evidențiem un anumit perete sau o zonă se pot utiliza și accente de lumină care să le pună în valoare. Piesele statement sau pereții construiți diferit pot fi detalii importante în designul interior al unui restaurant deoarece îi desăvârșesc personalitatea și conferă un impact major persoanelor care îi pășesc pragul.
Obiectele de decor
Pereții pot fi deci elemente interesante și atractive, iar posibilitățile sunt nenumărate fie că vorbim de o pictură murală, un tapet special ori tablouri și piese de artă. Ele vor face diferența între o amenajare anostă și una deosebită în care clienții vor reveni de fiecare dată. Aranjamentele din natură precum apa, materiale organice sau texturi de cupru alături de mobilier de lemn masiv tradițional – toate fac parte din noile tendințe din această perioadă. Ideal este ca locul să conțină detalii din cultura regională și specifică pentru a se diferenția de celelalte și a avea o identitate proprie.
1. Alegerea tapetului
Tapetul este o modalitate simplă și eficientă de a înfrumuseța și a evidenția o zonă destinată servirii mesei sau a unei cafenele. Poți alege un tapet specific pentru restaurant care să fie în concordanță cu locul respectiv și în aceeași tematică. În materie de cromatică sunt preferate în ultima vreme tonurile calde, ce asigură confortul de care mesenii au nevoie pentru a se relaxa și a se simți bine.
2. Decorul meselor
Identificarea scaunelor și meselor ideale nu este o sarcină ușoară și depinde foarte mult de preț, configurația încăperii și designul pe care ni-l dorim. Cel mai indicat este să optați pentru o poziționare simplă a meselor ca întregul loc să fie organizat și aerisit. Mobilierul tradițional sau minimalist din materiale naturale, în nuanțe calde ce stimulează apetitul este cel mai întâlnit în ultimul timp.
3. Scaunele
În funcție de profilul localului, dacă se servesc mese rapide sau din contră, pentru activități de relaxare, vor trebui alese și scaunele potrivite. Când vrei ca oamenii să stea un timp mai îndelungat este nevoie de un mobilier care să îi determine să se relaxeze și să își dorească să comande mai mult. Poți face un mix între modelele de scaune confortabile și hamace, spre exemplu.
Important este să găsești acea identitate unică a locației pe care vrei să o dezvolți astfel încât oamenii să se bucure de fiecare dată de o experiență minunată când îți trec pragul și ca brandul tău să fie recunoscut oriunde!