AFIR a încheiat contracte de finanţare în valoare de 3,9 miliarde de euro

 În ulltimii trei ani, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a încheiat contracte de finanţare de 3,6 miliarde de euro şi a făcut plăţi către fermieri de 4 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al AFIR, remis joi, MEDIAFAX.

În perioada ianuarie 2017 – octombrie 2019, AFIR a primit 42.304 cereri de finanțare în valoare de aproximativ 6,05 miliarde de euro, din care a selectat 31.218 proiecte în valoare de peste 3,9 miliarde de euro. În aceeași perioadă, AFIR a încheiat 30.759 de contrate de finanțare în valoare de 3,6 miliarde de euro și a efectuat plăți de 4 miliarde de euro către fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice din mediul rural.

„AFIR a înregistrat o dublare a numărului de proiecte depuse şi o triplare a proiectelor contractate. De asemenea, absorbția efectivă a fondurilor a crescut de la aproximativ 10% la sfârșitul anului 2016, la aproximativ 53% în prezent”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

De asemena, AFIR a implementat accesul gratuit la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS), accesul gratuit la sistemul electronic al ANAF (PATRIMVEN), integrarea sistemului informatic al AFIR cu sistemul informatic al ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) care permite experților AFIR să verifice direct informațiile cadastrale fără a le mai cere de la beneficiari sau solicitanți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata