Amenzi de aproximativ 30.000 de lei, aplicate de DSP Gorj

În perioada 1-13 februarie, reprezentanţii Serviciului de Control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat, mai multe verificări în urmă cărora au aplicat opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.800 lei, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.

În perioada menţionată, cadrele medico-sanitare de specialitate din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au desfăşurat acţiuni de inspecţie şi control în scopul prevenirii producerii de îmbolnăviri şi promovării sănătăţii populaţiei, precizează Elena Piţian.

Această spune că au fost verificate două unităţi de dializă şi au fost aplicate amenzi în valoare de 6.000 de lei, alţi 11 retaileri şi 4 depozite en-gross privind respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la apele minerale naturale îmbuteliate şi a apelor potabile îmbuteliate. Au fost verificate 75 de produse (ape minerale îmbuteliate şi ape potabile îmbuteliate). Pentru neconformităţile constatate a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 3.000 lei la un agent economic care nu a putut face dovadă deţinerii documentelor administrative pentru produsele biocide. De asemenea, au fost recoltate patru probe de ape minerale îmbuteliate.

„Au fost verificate zece unităţi de învăţământ: patru şcoli gimnaziale, patru grădiniţe cu program normal, un liceu, o grădiniţă cu program prelungit. Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.800 lei şi un avertisment. (…) A fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 8.000 lei pentru neasigurarea de către persoanele juridice, care produc sau distribuie apă pentru consum uman, a apei potabile corespunzător cerinţelor legale la Instalaţia de Apă Stăneşti 8. În total, în perioada respectivă au fost aplicate 8opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.800 lei şi cinci avertismente”, a spus, citată într-un comunicat de presă, Elena Piţian.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata