Botănoiu (MADR): Comercianţii de produse agricole care dezinformează consumatorii vor fi scoşi de pe piaţă

17

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Daniel Botănoiu a declarat că „produsele agricole realizate în ţara noastră şi inscripţionate Produs românesc vor ajunge mai repede pe farfuria românilor”, în condiţiile în care se lucrează la o modificare în legislaţie care să faciliteze comercializarea acestor produse.

„Lucrăm la schimbarea legislaţiei în aşa fel încât să permitem apariţia produselor româneşti acolo unde le este locul, adică la întâlnirea cu consumatorul, în lanţurile de magazine, în alimentare, oriunde are impact direct cu consumatorul, produsul românesc trebuie să fie prezent”, a declarat vineri, Daniel Botănoiu.

El a ţinut să adauge că acei comercianţi „care vor vinde produse agricole străine fără să indice ţara de provenienţă vor fi scoşi de pe piaţă”.

„Dezinformarea practicată de unii comercianţi de produse agricole este un fals şi va fi pedepsită pe măsură, de la amenzi cuprinse între 10.000-15.000 de lei, până la suspendarea şi închiderea activităţii”, a adăugat Botănoiu.

Secretarul de stat a afirmat şi că trebuie şi „consumatorii să fie mai atenţi la ce pun în farfurie”.

„Toţi trebuie să facem mai mult, consumatorul în momentul în care se duce să cumpere un produs trebuie să se uite cu mare atenţie şi să cântărească foarte serios în ce ţară se vor duce banii (…) dar şi la locurile de muncă din mediul rural, migraţia din mediul rural, menţinerea locurilor de muncă din mediul rural şi tradiţia pe care o apreciază toată lumea, căci în România, pe lângă peisajele superbe, se mănâncă cum trebuie, produse gustoase şi de înaltă calitate”, a mai declarat Daniel Botănoiu.

Secretarul de stat Daniel Botănoiu a fost prezent vineri la Râmnicu Sărat la prima ediţie a Festivalului apicultorilor organizat Asociaţia Apicultorilor Profesionişti „Albina Râmniceană”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata