Guvernul majorează cu circa 40% suma alocată pentru sprijinul acordat agricultorilor la achiziţionarea motorinei

Suma alocată agricultorilor pentru plata ajutorului de stat în scopul reducerii accizei la motorina utilizată în agricultură este majorată cu aproximativ 40%, de la 270,697 milioane lei la 377,472 milioane lei, potrivit unei hotărâri aprobate miercuri de Guvern.

„Având în vedere că suma alocată inițial pentru subvenția la motorină era 270 de milioane de lei și au fost utilizate 248 de milioane de lei pentru plata ajutorului aferent ajutorului trimestrelor I și II ale anului 2015, se cere o alocare suplimentară de 106,7 milioane de lei, sumă care se regăsește în bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2015 și va acoperi necesitățile de finanțare pentru trimestrul al III-lea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis miercuri , „acest sprijin va permite producătorilor agricoli să-și diminueze costurile de producție, stimulând, astfel, sectorul agricol„.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost instituită printr-o hotărâre a Guvernului de anul trecut iar plata ajutorului se face prin centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata