In 53 de case şi aproximativ 200 de curţi, au actionat pompierii, in ultimele 24 de ore

Foto: adevarul.ro

In urma fenomenelor meteorologice, pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 53 de case şi aproximativ 200 de curţi, a informat, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

In ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 53 de case, 194 curţi, 66 beciuri/subsoluri şi 3 străzi, aversele torenţiale producând inundaţii în 46 de localităţi din 22 judeţe.

Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Bihor, Neamţ, Suceava şi Vaslui, potrivit unui comunicat al IGSU transmis AGERPRES.

Un eveniment deosebit a fost înregistrat în judeţul Vaslui, localitatea Rafila, unde 2 persoane au fost evacuate la rude după ce locuinţele le-au fost afectate de viitură.

Astfel, IGSU precizează că situaţia s-a îmbunătăţit la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, cele 84 de persoane evacuate/autoevacuate săptămâna trecută din zone inundate (28 de persoane din localităţile Oţelu Roşu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlenţu Mare, Dezeşti – judeţul CS şi 56 de persoane din zona Lugoj şi localitatea Fârdea – judeţul TM) întorcându-se la domiciliu.

Având în vedere că până luni la ora 12.00 este în vigoare o avertizare hidrologică Cod roşu de inundaţii pe râul Timiş, în continuare în oraşul Lugoj sunt dislocate echipaje pregătite de intervenţie în caz de necesitate”, se mai menţionează în comunicat.

Si traficul rutier este restricţionat pe un drum naţional (DN 1R/CJ), două drumuri judeţene (DJ 182C/MM şi DJ 668A/HD) şi blocat pe un drum naţional (DN 15B/NT) şi trei drumuri judeţene (DJ 706A şi DJ 706B/HD, DJ 159/VS).

Dar pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate au fost emise 12 mesaje prin sistemul RO-ALERT, la nivelul a 10 judeţe (BC, BV, CT, GL, NT, OT, TL, SV, VN şi VS).

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt intervenţii în desfăşurare în 3 judeţe (BH, NT şi SV) atât pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, cât şi pentru îndepărtarea aluviunilor de pe tronsoanele de drum afectate, arată IGSU.

Asadar, evoluţia dinamicii din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional National din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor din zonele afectate.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata