În data de 26-04-2022 a început sesiunea de depunere a cererilor, pentru susţinerea activităţii crescătorilor de animale în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus

16

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că marți, 26 aprilie, a început sesiunea de depunere a cererilor pentru susţinerea activităţii crescătorilor de animale în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Astfel, aceste cereri pot fi depuse în termen de 20 de zile, începând de marți, precizează ministerul.

În contextul financiar, plata pentru crescătorii de animale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că aceasta va fi efectuată până la data de 30 iunie 2022.

De asemenea, ministerul mai arată că deschiderea sesiunii de depunere a cererilor coincide cu momentul în care Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat, în valoare de 91 milioane de euro, echivalentul a 453,8 milioane de lei. În acest sens, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a anunţat că un număr de peste 95.000 de fermieri vor beneficia de această schemă de ajutor de stat.

Astfel, “Marţi, 26 aprilie 2022, a început sesiunea de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovine, suine şi avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19. Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este de 20 de zile. Deschiderea sesiunii de depunere a cererilor coincide cu momentul aprobării de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat în valoare de 91 de milioane de euro (453,8 milioane de lei) de care vor beneficia peste 95.000 de fermieri”, precizează MADR.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata