Neamţ: Se preconizează cel mai slab an agricol din ultimii 25 de ani

21

Culturile agricole de toamnă vor fi slabe calitativ, dar și cantitativ din cauza secetei prelungite, potrivit datelor furnizate de conducerea Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Neamț.

Potrivit directorului Maricel Tălmăcel, dacă nu plouă suficient în săptămânile ce urmează, vor fi afectate și culturile de primăvară.

Sistemele de irigații nu sunt funcționale, iar fără irigații nu se mai poate face o agricultură controlată. Anul 2015 se anunță a fi cel mai slab an, în ceea ce privește producția agricolă, de după anul 1989. Un mare dezavantaj este acela că riscurile extreme nu se asigură, respectiv seceta și înghețul’, a declarat Maricel Tălmăcel, directorul DADR Neamț.

Precipitațiile cumulate pe luna mai în județul Neamț au fost în medie de 20 litri pe metru pătrat, față de media multianuală a lunii mai de 80 litri pe metru pătrat, înregistrându-se un deficit de 60 litri pe metru pătrat. Deficitul de precipitații s-a menținut și în luna iunie, în limitele lunii mai, în unele zone ale județului chiar mai accentuat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata