O nouă boală cauzată de un virus mortal face ravagii în SUA

Noua boală atacă direct creierul și ucide una din zece persoane care se infectează. Cum se transmite și care sunt simptomele?

Astfel, un bărbat din Connecticut, Statele Unite, suferă de o infecție mortală a creierului cauzată de virusul Powassan după ce a fost mușcat de o căpușă. Bărbatul a suferit afecțiuni ale sistemului nervos central și a necesitat spitalizare, iar acum se recuperează acasă.

Este al doilea caz de îmbolnăvire raportat în ultimele săptămâni. Cealaltă persoană a murit deja după ce a luat acest virus.

Acest virus extrem de letal atacă creierul și sistemul nervos al unei persoane. Iar, deocamdată nu există niciun vaccin sau tratament cunoscute.

Virusul se răspândește de la animal la om

Virusul se răspândește de la animal la om, prin mușcătura de căpuşă sau marmotă. Experții au confirmat că barbatul din SUA a fost mușcat de o căpușă și avertizează populația să ia măsuri de precauție.

În avertizările sale, „Identificarea unui rezident din Connecticut cu o boală asociată virusului Powassan subliniază necesitatea de a lua măsuri pentru a preveni mușcăturile de căpușe începând de acum și până la sfârșitul toamnei”, a declarat Dr. Manisha Juthani, comisar al (DPH), transmite Daily Mail.

Mai mult, „Folosirea unui repelent împotriva insectelor, evitarea zonelor în care este posibil să apară căpușe și verificarea atentă a căpușelor după ce ați fost afară pot reduce șansele ca dumneavoastră sau copiii dumneavoastră să fiți infectați cu acest virus”, a adăugat Dr. Manisha Juthani.

Când apar primele simptome ale bolii?

În contextul geografic, virusul este cel mai frecvent asociat cu căpușele cu picioare negre, care sunt cele mai frecvente în regiunile de nord-est ale SUA, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

O persoană va simți simptomele acestei boli, undeva între o săptămână și o lună după mușcătura de căpușă.

Potrivit experțiilor, aproximativ una din zece persoane infectate cu virusul va muri. Însă, mulți dintre cei infectați s-ar putea să nu aibă simptome, deoarece majoritatea cazurilor sunt total asimptomatice.

Luna trecută, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Maine (Maine CDC) au raportat că un bărbat a murit din cauza virusului. Acesta a fost primul caz raportat anul acesta în SUA.

S-a raportat că bărbatul din Maine ar fi suferit simptome neurologice severe în urma infecției sale.

Cum să ne protejăm de căpușe?

Din punct de vedere al prevenţiei, experții CDC din Maine au avertizat că persoanele care merg în drumeții într-o zonă împădurită sau cu tufișuri ar trebui să se ferească de căpușe. Este important ca pielea să fie acoperită și să folosim un spray de protecție împotriva insectelor.

Cronologic, virusul mortal provoacă în jur de 25 de infecții în SUA în fiecare an.

căpuşăcreierVirusul Powassan
Comentarii (0)
Adaugă comentariu