Peste 200 de kilograme de peşte confiscate

13

Lucrători ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, au desfăşurat o acţiune de combatere a braconajului piscicol, pe limesul dunărean, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Judecătoriei Medgidia,  în urma căreia au confiscat peste 200 kg de peşte şi scule de pescui,  informează IPJ Constanţa.

In urma unei acţiuni de control pe o baltă, de pe raza comunei Aliman, satul Dunăreni, au fost surprinse în flagrant delict în timp ce pescuiau ilegal patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 37 de ani.

„Ulterior, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate în vederea confiscării peste 270 de kilograme de peşte din speciile somn, fitofag, crap şi caras, o barcă, 2,6 kilograme de icre, 15 setci în lungime totală de aproximativ 950 de metri, 26 de vintire, două motoare de barcă, precum şi alte unelte folosite la pescuit”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Peştele braconat, în valoare de 15.000 lei, a fost predat firmei care administrează crescătoria de peşte de pe lac, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind de aproximativ 48.000 lei.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru furt calificat şi braconaj piscicol, trei bărbaţi fiind sancţionaţi contravenţional, conform Ordonanţei Militare 3/2020, cu amendă în valoare de câte 2.000 de lei, fiecare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata