Plăţile directe pe suprafaţă, din 8 aprile, iar cele pentru animale, la sfârşitul lunii mai

22

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a reiterat luni, 21 martie, în cadrul unei întâlniri avute în Alba cu fermieri, că plăţile directe pe suprafaţă vor începe să fie achitate din 8 aprilie.

‘La 8 aprilie încep plăţile directe pe suprafaţă’, a afirmat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Achim Irimescu a mai spus că nu este adevărat, aşa cum au susţinut unii, că subvenţiile ar fi de cinci ori mai mari în Ungaria.

‘Dacă discutăm de un anumit sector, sigur sunt sectoare în care România are cele mai multe subvenţii la nivel european. Acest lucru l-a spus chiar comisarul Phil Hogan în octombrie, când discutam de ajutorul de criză. Aveam 250 de euro stabiliţi pentru o bovină, iar după ultimele calcule, vom acorda peste 300 de euro pe cap de bovină. Dacă mai e şi în zonă defavorizată, ne ducem la peste 600 de euro. Mă îndoiesc că există un alt stat în UE, şi după ştiinţa mea nu există, care să aibă astfel de subvenţii’, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Achim Irimescu a subliniat că România va avea cea mai mare subvenţie pe cap de bovină din UE. Ministrul a menţionat că plăţile pe cap de animal vor începe după sfârşitul lunii mai.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata