Trucuri ingenioase de refolosire a sâmburilor de vișine și cireșe

30

Dacă până acum obișnuiai să arunci sâmburii de vișine și de cireșe după ce făceai dulcețuri și compoturi, află că de acum nu mai este nevoie. Uite câteva idei geniale prin care îi poți refolosi.

În fiecare vară, obișnuim să consumăm cantități foarte mari de vișine și cireșe, însă nu prea ne gândim că ar fi indicat să păstrăm sâmburii și codițele. Din codițele verzi și aromate cunoaștem deja faptul că putem obține ceaiuri cu proprietăți terapeutice. Însă ce poți face cu sâmburii de cireșe sau de vișine? Află acum:

1. Lichior aromat și parfumat cu sâmburi de cireșe

Nu mai arunca la gunoi sâmburii celor două fructe. Poți face, fără niciun fel de chinuială, un lichior foarte aromat. Se pun două căni de cireșe într-o sticlă încăpătoare, puțină scorțișoară, câteva cuișoare, o cană de zahăr și o cană de sâmburi de cireșe zdrobiți. Sâmburii trebuie sparți, pentru a elibera mai bine aroma. Peste fructe și sâmburi se adaugă un litru de alcool fin și tare. Se va lăsa totul la macerat în alcool pentru cel puțin două săptămâni, timp în care sticla se mai agită din când în când. Mai apoi, se strecoară lichidul obținut și se păstrează într-o sticlă sterilizată cu dop de filet.

2. Săculeți parfumați și aromați

Spală și usucă cât mai bine sâmburii, după care lasă-i timp de o săptămâni în ulei parfumat de flori sau esențe florale concentrate. Sâmburii vor absorbi tot parfumul și pot fi puși în săculeți de voal, atârnați prin dulapuri, pentru a păstra un miros plăcut.

3. Pernă de masaj cu sâmburi

Dacă știi că urmează să consumi multe cireșe și vișine vara, atunci chiar ar trebui să le păstrezi sâmburii, să îi speli bine și să îi usuci la soare, ca apoi să îi pui într-o pernă decorativă. În sezonul rece, atunci când stai mult timp în casă și nu mai faci mișcare, pernuța cu sâmburi îți va face masaj la spate. Tot ce trebuie să faci este să o pui pe spătarul scaunului sau fotoliului.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News