Raed Arafat: Cazul de la Bistriţa, un caz clasic de malpraxis

– Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat joi, 17 ianuarie 2013, referindu-se la cazul fetiţei de patru ani decedată în urma unei entorse, la Cluj, că este vorba despre un caz clasic de malpraxis care va fi transferat Colegiului Medicilor din România.

Potrivit acestuia din analizele făcute nu a fost vorba de o disfuncţionalitate în sistem, zona respectivă dispunând de tot ceea ce trebuie.

Dr. Raed Arafat a precizat că se face o anchetă în acest caz şi după finalizarea raportului documentul va fi înaintat Colegiului Medicilor şi altor organe abilitate.

Joi, 10 ianuarie, părinţii unei fetiţe de patru ani şi-au dus copilul la spitalul din Năsăud după ce căzuse pe gheaţă. Deoarece spitalul nu are medic ortoped, pacienta a fost trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa unde i s-a pus diagnosticul de entorsă la un picior. A doua zi, vineri, deoarece fetiţa acuza dureri tot mai puternice, părinţii au revenit la spitalul din Năsăud, unde un medic ortoped de gardă din Dej i-a pus o atelă gipsată. Luni, 14 ianuarie, fetiţa a ajuns la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, după ce starea ei s-a înrăutăţit. Specialiştii au constatat că pacienta prezenta un hematom suprainfectat. În ciuda eforturilor medicilor, fetiţa a murit pe masa de operaţie.

Potrivit concluziilor preliminare formulate de medicii legişti fetiţa a murit în urma unui şoc toxico-septic. Concluziile au fost făcute publice miercuri de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, după obţinerea acordului din partea familiei.

Cazul este cercetat în prezent de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Colegiul Medicilor şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

malpraxisRaed Arafat
Comentarii (0)
Adaugă comentariu