Constanţa: Pericol de inundaţii în comuna Tuzla

Primăria Tuzla atenţionează, într-o informare transmisă joi Prefecturii Constanţa, că aproximativ 40 de gospodării sunt afectate de creşterea nivelului de apă din sol, în urma topirii zăpezii şi ploilor din ultimele două luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Constanţa, Georgiana Anghel, ca urmare a situaţiei create, prefectul Eugen Bola a dispus ca Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) Constanţa să acţioneze de urgenţă cu pompele din dotare pentru scăderea nivelului Bălţii Tuzla şi preluarea astfel a surplusului de apă din sol, în zona gospodăriilor afectate.

De asemenea, o echipă Direcţiei de Sănătate Publică a constatat că aproximativ 40 de gospodării sunt afectate de deversări de ape fecaloid-menajere, ca urmare a creşterii nivelului apei din sol.

”Echipa DSPJ a prelevat probe de apă potabilă din zona afectată, iar la primărie au fost date spre folosinţă 50 de kg de var cloros iar Primăria Tuzla va supraveghea dezinfecţia în gospodăriile afectate, sub supravegherea medicilor de familie. De asemenea, primăria va supraveghea funcţionarea pompelor de evacuare iar medicii de familie vor efectua catagrafia copiilor cu vârste cuprinse între 1-15 ani din zona afectată în vederea efectuării vaccinării împotriva virusului hepatic de Tip A”, a precizat purtătorul de cuvânt.

comuna Tuzlainundatiizapada
Comentarii (0)
Adaugă comentariu