3 Avantaje care vor deveni tot mai întâlnite pe piața muncii în viitor

Cu trecerea anilor, a început să fie tot mai clar faptul că piața muncii continuă să se schimbe, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la orice noutate considerabilă. Aceste schimbări pot varia de la tipul de plată, la modul în care muncim sau beneficiile și avantajele de care vom avea parte la job. Se schimbă inclusiv felul în care interacționăm cu colegii de lucru sau modul în care ne vom petrece pauzele.

Nici o altă societate din trecut precum Evul Mediu, ultimii 150 de ani sau Antichitatea nu se compară cu societatea modernă. Lucrurile iar amploare din ce în ce mai mult, iar Revoluția Industrială a adus o grăbire a progresului care în ultimii ani s-a accentuat. Astfel, este complet normal să ne punem câteva semne de întrebare privitor la ce alte schimbări mai pot apărea în viitorul apropiat și în ce fel ne pot afecta viața profesională.

1. Beneficiile de la locul de muncă

Ai fi putut să crezi în urmă cu câțiva zeci de ani că te vei putea bucura de o pauză de tenis de masă în timpul lucrului sau chiar de câteva ore de destindere în cadrul clădirii unde activezi? Dacă înainte aceste facilități de la locul de muncă nici nu erau aduse în discuție, astăzi totul stă complet diferit. De ce? Datorită schimbărilor culturale care s-au întâmplat pe piața muncii, dar și datorită unei abordări diferite din partea dezvoltatorilor care s-au gândit că ar fi benefic să introducă noi facilități în firmele lor.

2. Câștigurile extra-salariale

Cu trecerea timpului s-a schimbat inclusiv modul în care angajații sunt plătiți într-o companie. În acest context, salariul nu mai este unicul venit pe care îl putem primi de la angajator. Din ce în ce mai multe firme încep să inoveze prin diferite beneficii în oferta pe care o prezintă angajaților. Printre acestea se numără și abonamente la săli de fitness, tichete pentru vacanță, asigurare medicală și stomatologică, decontarea chiriei, a combustibilului sau a unor cheltuieli privind educația copiilor. Ne aștepăm ca și în viitor să întâlnim aceste beneficii extra-salariale, ba chiar ne așteptăm să devină tot mai cunoscute.

3. Angajații pot avea acces la profitul companiei

Cu toate că la noi în țară, această practică în care angajații împart profitul cu angajatorul nu este prea întâlnită, este destul de cunoscută în Occident. Pentru a crește loialitatea dar și motivația de la locul de muncă, foarte mulți antreprenori se decid să împartă câștigul obținut cu angajatorii lor.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata