Ideile inovative ale tinerilor afaceriști, duse peste hotare

Tradițiile românești se răspândesc peste hotare în număr cât mai mare. În ultimul timp, foarte mulți tineri care își doresc să devină antreprenori, dezvoltă afaceri noi, cu totul speciale. De exemplu, au combinat ciocolata cu tradiționala palincă de prune, zacusca proaspăt făcută la ceaun este afumată, pusă la borcane și livrată în afară. Ba mai mult, vor să ajungă în alte țări cu mobilă realizată din carton sau din cioturi uitate pe câmp. Antreprenorii și-au spus povestea în cadrul târgului „Made in Romania„.

Mircea a pornit o afacere din pasiunea lui vis-a-vis de natură. El creează lămpi din bucăți de lemn și becuri în stil vintage. Acesta este prietenos cu mediul și nu se atinge de nici o frunză din vreun copac. Acesta se folosește de lemnul reciclat pentru a-l transforma în lămpi extraordinare. Aceste obiecte de iluminat costă în jur de 100 de euro fiecare.

„Lucrez numai cu lemne uscate sau care sunt încă verzi, dar au căzut natural în urma furtunilor. Am găsit-o într-o livadă care nu mai era îngrijită, este lemn de cireş, puternic mâncat de furnici, l-am tratat strict împotriva dăunătorilor şi insectelor”, a spus Mircea

O afacere similară a fost pusă în funcțiune și de către alți câțiva tineri care se folosesc de carton pentru a crea mobilier. Această idee le-a venit după ce s-au săturat de atâta mutat, dintr-un apartament în altul, de la un cămin în altul. În acest fel au luat naștere canapelele, bibliotecile, mesele, scaunele sau chiar pătuțurile pentru bebeluși. Toate făcute din carton, bineînțeles.

„E un material foarte uşor, se asamblează uşor, e şi bio, aş putea să spun”, a mai precizat un antreprenor

O altă invenție a tinerilor ingenioși este și zacusca la ceaun a lui Răzvan. Acesta a reușit să creeze o afacere care a ajuns în țări străine, cu o investiție mică. În acest moment se ocupă cu vânzarea zacuscăi și în Belgia.

Răzvan a început în urma cu șase ani, în Idicel, un sat din Transilvania.

„Se coc vinetele pe grătar, absorb tot fumul, adică are gust de fum şi apoi se şi fierb în ceaun. Tot procesul ăsta e foarte rudimentar, totul se petrece într-un sat rupt de cotidian şi de lume”, a povestit Răzvan.

După toate acestea este binevenită o bere rece ce are gust de cafea, sau o ciocolată cu palincă de prune. Există peste 130 de sortimente de bere artizanală în care producătorii noștri își pun toate idele.

„Combinaţii cu scorţişoară, vanilie, cafea, ardei iute, asta e frumuseţea berii artizanale, că se face în cantităţi mici şi le permite berarilor să experimenteze de fiecare dată”, a explicat Adina.

De altfel, sculptori pe calculator, bijuterii cu flori adevărate turnate direct în argint și multe alte idei de afaceri au mai fost întâlnire la târgul Made in Romania. La astfel de târguri de vânzare vin mai mulți fondatori ai brandurilor românești de câteva ori pe an. În acest fel, ei își doresc să îi convingă pe români să cumpere mai des produse românești decât din import.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata