În primele opt luni comerțul cu amănuntul a crescut cu 7%

– În primele opt luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de anul trecut atât ca serie brută cu 7,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%.

Conform INS, în luna august 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,0%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,3% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,5%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,4%, datorită creşterilorînregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 6,7% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,6%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 8,0%, datorită creşterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,2%), vânzările de produse nealimentare (+6,6%) și din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,8%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018 a înregistrat o creştere cu 7,0% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018, a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,1%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,4%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata