CRISTIAN ROŞU (ASF): „Nu există niciun motiv care să ducă spre o idee de faliment a City Insurance”

City Insurance îndeplineşte toţi indicatorii de solvabilitate şi, cel puţin la momentul acesta, nu există niciun motiv rezonabil care să ducă spre o idee de faliment, a declarat Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF, responsabil de sectorul asigurărilor. Orice firmă poate face o cerere de faliment pentru întârzierea unor plăţi stipulate într-un contract cu o altă societate, instanţa va anliza, dar de aici până la faliment este cale lungă. ASF este în control periodic la City Insurance încă din luna mai, dar este un control firesc, stabilit încă de anul trecut, a mai spus acesta, conform Hotnews.ro.

„ASF a demarat încă din luna mai a acestui an un control periodic la City Insurance, dar este un control firesc, care a fost stabilit încă din luna noiembrie a anului trecut. Controalele la asigurători sunt planificate cu un an în urmă şi acum suntem în control la City. Acest control se va termina probabil undeva la sfârşitul lunii septembrie. Urmează apoi raportul de control, analiza, decizia în Consiliu. Undeva pe la sfârşitul lunii octombrie se vor finaliza toate acestea „, a declarat pentru HotNews.ro Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF.

Întrebat dacă rezultatele acestui control vor fi communicate public, Cristian Roşu a precizat că „doar dacă lucrurile descoperite sunt de o anumită manieră, aspecte prevăzute în Directiva Solvency II şi în legea care transpune această directivă în legislaţia naţională”, atunci va fi făcut public rezultatul controlului.

Totuşi, ASF a anunţat în data de 7 august că a sancţionat cu avertisment scris şi a obligat City Insurance să transmită un plan de măsuri pentru remedierea problemelor. „Avertismentul a fost dat pentru nerespectarea anumitor reguli de conduită şi a unor prevederi legale privind petiţiile şi reclamaţiile”, a explicat vicepreşedintele ASF, Cristian Roşu.

Acesta mai spune că situaţia de faţă, cele trei service-uri care au făcut cerere de faliment, nu ar trebui să îi îngrijoreze pe asiguraţI, fiind vorba de întârzierea unor plăţI stipulate într-un contract, fără a exista „niciun motiv rezonabil care să ducă spre o idee de faliment”.

City Insurance a reacţionat miercuri faţă de falimentul cerut în instanţă pentru datorii restante în valoare de 1,1 milioane de lei către trei service-uri auto. Asigurătorul aduce în spijinul solvabilităţii sale faptul că în primele şapte luni din acest an a plătit daune în valoare de 143 milioane de euro, în condiţiile în care a obţinut venituri din primele brute subscrise în valoare de 239 milioane de euro. Compania a emis 4,07 milioane de poliţe de asigurări în primele şapte luni ale acestui an şi a plătit peste 93.000 de dosare de daună, potrivit aceleiaşI surse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata