De ce alegi asigurarea de viaţă pentru stabilitate financiară şi situaţii neprevăzute

21

Românii au ales, mai mult că oricând, protecția oferită de asigurările de viață. Chiar și așa, tara noastră se află la un nivel modest comparativ cu celelalte state analizate ale Uniunii Europene.

Dacă în România asigurările de viață reprezentau la nivelul anului 2020 circa 19% din piață, în țările din Europa Centrală și de Est este de peste 31% iar în alte țări din Europa procentul depășește chiar 50%. Aceasta ne indică, pe lângă potențialul deosebit al pieței locale, și deficitul de protecție al românilor.

Astfel, de ce este recomandat să iți faci o asigurare de viață şi care sunt beneficiile financiare?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ajungem în momentul în care ne dorim să ne întemeiem o familie sau simțim că a venit momentul să ne mutăm la casa noastră.

În aceste situații, ar trebui să ne asigurăm că ne vom bucura din plin de momentele petrecute alături de familie și cei dragi, dar și că vom reuși să construim un viitor financiar stabil, indiferent de situațiile neprevăzute (boli grave, accidente, invaliditate sau deces). Care uneori aceste situații nu pot fi controlate și creează panica.

Nimeni nu-și dorește să se gândească la cele mai rele scenarii, dar faptul că ai încheiat o poliță de asigurare de viață îți va oferi liniștea și siguranța de care tu sau familia ta aveți nevoie.

Astfel că oricine ar trebui să ia în calcul încheierea unei polițe de asigurare. Aceasta ar trebui considerată, în primul rând, o investiție financiară pentru un viitor stabil.

Care sunt dintre avantajele pe care le oferă o asigurare de viață.

O asigurare de viaţă îţi poate oferi: protecție financiară pentru tine și familia ta, siguranța că vei avea suma de bani necesară pentru cheltuielile care vin odată cu un eveniment neprevăzut dar şi consiliere în identificarea unei soluții financiare optime.

În contextul unei asigurări de viaţă, este bine de știut că fiecare bancă sau companie de asigurări oferă diferite beneficii odată ce ai încheiat o poliță de asigurare de viață. Pot include consiliere pe toată durata contractului, posibilitate de a economisi separat sume de bani care pot fi folosite ulterior pentru plata unei locuințe, a unei mașini sau pentru studiile copiilor.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News