Generali va face investiţii ecologice de până la 9,5 miliarde de euro în perioada 2021-2025

Compania Generali SpA s-a angajat să facă investiţii ecologice şi sustenabile de până la 9,5 miliarde de euro (11,30 miliarde de dolari) în perioada 2021-2025, ca parte a noii sale strategii de protecţie a climei, transmite Reuters.

În conctextul strategiei pentru mediu, cea mai mare companie italiană de asigurări vrea să elimine complet investiţiile în firme care operează în domeniul cărbunelui pentru producerea de energie termică până în 2030 în ţările OECD şi până în 2040 în restul lumii, a anunţat miercuri Generali.

„Credem că sectorul privat poate juca un rol cheie în sprijinirea financiară a „Tranziţiei echitabile” spre un viitor cu zero emisii de gaze de seră sprijinind instituţiile publice în adoptarea măsurilor necesare”, a afirmat directorul general Philippe Donnet.

Anul trecut, Generali a făcut investiţii ecologice şi sustenabile de şase miliarde de euro, depăşind cu un an mai devreme ţinta de 4,5 miliarde de euro până în 2021 din planul prezentat în februarie 2018.

Preşedintele Generali, Philippe Donnet, a anunţat recent că firma are peste două miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii, adăugând că va analiza în mod disciplinat oportunităţile pentru fuziuni şi achiziţii. Donnet a subliniat că ţările din Europa Centrală şi de Est sunt o zonă strategică pentru compania sa.

„Dacă vom găsi oportunităţi bune pentru a ne întări şi mai mult poziţia de lider pe aceste pieţe, cu siguranţă le vom urma chiar dacă vom rămâne foarte disciplinaţi”, a explicat Philippe Donnet.

În prezent, Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata