5 Criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o mașină

A-ți achiziționa o mașină în România se întâmplă de multe ori să devină o misiune mult mai grea decât pare a fi la început.

Chit că îți dorești să îți cumperi una nouă, chit că este deja rulată, trebuie să fii cât mai pregătit și să reții următoarele cinci criterii pe care vi le prezentăm mai jos:

Uite care sunt cele cinci sfaturi de care ai putea ține cont:

1. Vezi dacă chiar îți poți permite acea mașină

În afară de costul general al mașinii, fără doar și poate vor mai exista și alte costuri. Din acest motiv, este recomandat ca în clipa în care calculezi, să vezi și care este prețul asigurării dar și al întreținerii. Nu uita de faptul că, în cazul în care îți vei lua mașina în leasing va fi nevoie să îi faci și asigurare CASCO.

2. Descoperă tot ce se poate despre mașina respectivă

O documentare în prealabil poate să te ajute să reduci prețul în clipa negocierilor sau poate chiar să te ferești de o înșelătorie. Din acest motiv, este recomandat să cunoști din timp care sunt problemele obișnuite regăsite la mașina respectivă și când trebuie înlocuite anumite piese.

3. Fă o comparație între prețuri

Dacă îți achiziționezi o mașină nouă, trebuie să ții cont de faptul că prețurile diferă de la o reprezentanță la alta. Poate că una are un stoc mai crescut și vrea să îl golească, motiv pentru care oferă discounturi mai crescute. De aceea, este indicat să contactezi cât mai multe reprezentanțe pentru a descoperi care este cel mai potrivit preț.

4. Dacă vei oferi o mașină la trade-in, vezi care este cu adevărat prețul ei real

O practică din ce în ce mai întâlnită este aceea de a oferi o mașină veche și o diferență în plus de bani pentru cea nouă. Dacă vrei să apelezi la această variantă, trebuie să îți cunoști mașina cu adevărat. Află cu cât se comercializează modelele asemănătoare (din același an și cu kilometri aproximativ la fel) și nu aștepta ca reprezentanța să îți ofere un preț.

5. Nu uita să testezi mașina înainte de cumpărarea ei

Atunci când achiziționăm o mașină la mână a doua, ni se întâmplă deseori să descoperim la primul contact cu vânzătorul că autovehicolul nu are nici un defect. Nu scoate sunete ciudate, nu se deplasează ciudat, etc și cu alte cuvinte, pare a fi ca nouă. Cu toate acestea, când faci o investiție atât de uriașă, este indicat să nu mergi pe încredere și să te urci la volan pentru a testa mașina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata