Amenzi de aproape 40.000 de lei şi autorizaţii reţinute taximetristilor din Bucuresti

In decurs de trei ore, poliţiştii locali au verificat modul în care îşi desfăşoară activitatea taximetriştii în zona Gării de Nord, au aplicat amenzi în valoare de 38.200 de lei, au reţinut două autorizaţii şi au sesizat autorităţile ilfovene pentru reţinerea altor şase.

Controalele au fost efectuate la sfârşitul săptămânii trecute si fac parte dintr-o serie de acţiuni de verificare a legalităţii în ce priveşte transportul public în regim de taxi şi de combatere a pirateriei, , informează Poliţia Locală Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

„În decurs de numai trei ore, doar în zona Gării de Nord, poliţiştii locali ai Serviciilor Control Transporturi şi Circulaţie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au verificat documentele de transport aferente unui număr de 81 de taxiuri, 15 conducători auto fiind depistaţi cu nereguli. Fiindcă nu au putut prezenta documentele obligatorii necesare pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie, cei în culpă au fost sancţionaţi conform Legii privind transportul în regim de taxi. Valoarea amenzilor a fost de 38.200 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute două autorizaţii taxi. În plus, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au sesizat autorităţile de autorizare din judeţul Ilfov pentru reţinerea altor şase autorizaţii taxi, iar Brigada Rutieră a fost sesizată în vederea aplicării suspendării dreptului de utilizare a unui autovehicul”, a precizat sursa citată.

Poliţia Locală menţionează că acţiunile de acest tip vor continua până la „asigurarea unui cadru civilizat al activităţii taxi, astfel încât bucureştenii să poată beneficia de servicii de calitate”.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata