Angela Merkel vrea un pret pe emisiile CO2

Angela Merkel vrea sa stabileasca un pret pe emisiile CO2 si spune ca acest lucru va stimula inovatia in dezvoltarea masinilor electrice. Merkel considera ca toate inovatiile din domeniu ar trebui sa aiba ca obiectiv reducerea emisiilor.

“Goana” dupa masinile electrice este punctul de atractie in industria auto, la ora actuala, mai toti producatorii fiind preocupati de lansarea a cat mai multe modele cu emisii zero. Costurile cu dezvoltarea masinile electrice reprezinta insa o provocare majora in contextul de piata actual, iar constructorii cauta solutii cat mai eficiente pentru a ramane competitivi, scrie Automarket.

O propunere care se vrea un sprijin pentru producatorii auto a venit din partea cancelarului german Angela Merkel. Stabilirea unui pret pe emisiile de CO2 ar stimula inovatia in dezvoltarea masinilor electrice, sustine Merkel, care vrea sa sprijine producatorii germani “in directia corecta”.

“Prețul pe CO2 este calea corectă prin care stabilim că toate inovațiile trebuie să aibă ca scop reducerea emisiilor. Dacă facem acest lucru pe termen lung, vom avea un punct de plecare pentru inovații în direcția potrivită,” a explicat Merkel.

Cancelarul stabilise un obiectiv de un million de mașini electrice pe drumurile Germaniei până în 2020, însă vânzările de anul trecut au totalizat doar 55.000 de vehicule cu emisii zero, respectiv 1.6% din totalul pieței.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata