Autobuzele electrice din Brașov au fost retrase temporar din circulație

Foto: adevărul.ro
29

În ziua de 23 iunie în Braşov din cauza unui incident, toate cele 60 de autobuze electrice  au fost retrase temporar din circulație. Decizia a fost luată după ce s-a produs o degajare de fum în ziua de joi, la unul dintre acestea.

În acest sens, conducerea RATBV SA a luat decizia retragerii temporare din circulație a tuturor celor 60 de autobuze electrice SOR.

Astfel, „Conducerea RATBV SA a luat decizia retragerii temporare din circulație a tuturor celor 60 de autobuze electrice SOR, astfel ca din această seară, după orele 20.30, niciun vehicul de acest tip să nu se mai afle în exploatare, fără însă a se afecta în mod semnificativ efectuarea curselor planificate”, este scris într-un anunț publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Braşov.

Conform acestuia, măsura este determinată de considerente ce țin de siguranță și vine după ce joi, la prânz, dintr-un autobuz electric ce circula pe linia 34 s-a produs o degajare de fum, din zona acumulatorilor.

„RATBV a inițiat astăzi o cercetare tehnică amănunțită a cauzelor producerii incidentului, solicitând prezența de mâine la Brașov a reprezentanților firmei producătoare a autobuzului, precum și pe cei ai firmei ce au produs acumulatorii. Până la finalizarea verificărilor toate autobuzele electrice SOR vor rămâne în garajele RATBV”, se mai arată în postare.

În contextul dat, oprirea din circulație a celor 60 de autobuze electrice va produce unele dereglări ale programului de circulație, dar regia depune toate eforturile pentru ca în zilele următoare să realizeze cât mai fidel planul de circulație afișat în stații.

Un autobuz electric a luat foc la Braşov

Un autobuz electric a luat foc în timp ce se afla pe traseu. Potrivit celor de la ISU Braşov, incendiul a izbucnit la compartimentul motor al autovehiculului. Toţi cei 29 de călători care se aflau în mijlocul de transport în comun s-au auto evacuat.

În afirmaţiile sale,„Am fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu la compartimentul motor al unui autobuz electric în municipiul Braşov. La faţa locului s-au deplasat o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Toţi călătorii care erau în autobuz s-au auto evacuat până la sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului. Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime”, a transmis maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

În urma acestui incident, RATBV le cere scuze călătorilor, prin purtătorul de cuvânt, care a mai transmis că societatea a declanşat o cercetare tehnică în urma căreia ar trebui scos la iveală motivul pentru care a luat foc autobuzul. Acesta este primul incident tehnic major al unui autobuz electric din loturile care au ajuns la Braşov în ultimii doi ani.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata