Autoturism în valoare de 13.500 euro căutat

Căutat de autorităţile din Spania de la începutul anului, un autoturism Audi A3, în valoare de 13.500 de euro,  a fost descoperit în PTF Borş de către poliţiştii de frontieră, au anunţat luni, într-un comunicat, reprezentanţii ITPF Oradea.

Sâmbătă noaptea, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, conducând autoturismul marca Audi A3, înmatriculat în Spania.

Bărbatul a prezentat, la controlul de frontieră, pe lângă documentul de identitate, şi documentele autoturismului. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că maşina figurează ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Spania pe 30 ianuarie 2020.

Astfel, persoana a declarat că a fost rugată de proprietarul maşinii, un cetăţean român rezident în Spania, să preia autoturismul de pe raza judeţului Iaşi şi să-l transporte în Spania la proprietar.

Bărbatul a spus că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este căutat de autorităţi, potrivit sursei citate.

„Autoturismul în valoare de 13.500 de euro a fost indisponibilizat la sediul SPF Borş, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata