Compania BMW a prezentat un prototip de mașină care vorbește ca un om și își schimbă culoarea ca un cameleon

Foto: Tech Crunch
150

Producătorul auto BMW a prezentat, miercuri seară, prototipul unei maşini care vorbeşte ca o fiinţă umană, îşi schimbă culoarea ca un cameleon pentru a se potrivi cu dispoziţia şoferului și nu are ecrane pe bord.

Astfel, „BMW i Vision Dee” este numele autovehiculului atipic, care a fost dezvăluit în cadrul conferinţei CES, la o lansare spectaculoasă, unde directorul general Oliver Zipse a spus că tehnologia va fi pusă în producţie în 2025, relatează agenția de presă Reuters.

Din datele sursei citate anterior, conceptul de automobil prezentat de către BMW a fost în mare măsură o maşină de spectacol, cu elemente care ar putea fi dificil de pus în producţie de masă la preţuri competitive.

În ciuda acestui fapt, Oliver Zipse a spus că BMW „va aduce această tehnologie în Neue Klasse… în producţie serioasă”, reamintind că BMW intenţionează să lanseze o nouă gamă de vehicule electrice, numită „Neue Klasse”.

În contextul dotărilor, una dintre cele mai izbitoare caracteristici ale „BMW i Vision Dee” este bordul care nu are ecrane, ci un glisor digital care controlează imaginile proiectate pe parbrizul maşinii. Parbrizul ar putea arăta o lume digitală, în locul realităţii străzilor.

În viziunea sa, „Conducerea digitală nu se referă la cine are cel mai mare ecran”, a explicat Oliver Zipse.

Acest punct de vedere este în contradicţie cu majoritatea concurenţilor din segmentul de lux ai BMW, precum Tesla, care a făcut din ecranul mare de înaltă definiţie caracteristica centrală a tablourilor de bord ale vehiculelor sale.

„BMW i Vision Dee” are 240 de celule de culoare separate, care se pot schimba individual

Compania BMW i-a acordat şi un rol central lui „Dee”, un asistent digital care a conversat cu Oliver Zipse şi alţii cu o voce feminină. Mizând pe sloganul său de lungă durată „maşina supremă”, BMW a spus că tehnologia „Dee” ar putea face din viitoarele maşini „însoţitorul suprem”.

Aşadar, în cadrul acelui eveniment, BMW a prezentat şi cea mai recentă aplicaţie a tehnologiei E Ink. Maşina „BMW i Vision Dee” are 240 de celule de culoare separate, care se pot schimba individual. Într-un moment, prototipul a fost într-o nuanţă verde deschis, apoi violet închis, apoi  roşu cu dungi albe de curse.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online