Compania Ford România ar urma să fie preluată de turcii de la Ford Otosan

92

Compania auto Ford România ar urma să fie preluată de turcii de la Ford Otosan, conform profit.ro.

În acest sens, sursa citată precizează că după lungi negocieri, autorităţile de concurenţă din Turcia au decis că acest tip de achiziţie nu se supune autorizării.

Noua informație face ca tranzacţia prin care Ford Motor Company, via Ford Capital BV, a vândut uzina de automobile de la Craiova companiei turce Ford Otosan să poată să meargă mai departe, după ce autorităţile de concurenţă din Turcia au făcut verificări, stabilind că acest tip de achiziţie nu se supune autorizării, arată datele analizate de Profit.ro.

Tranzacție de 575 de milioane de euro în România

În contextul financiar, tranzacția pentru vânzarea uzinei Ford România SA (fosta Automobile Craiova SA), a fost făcută pentru suma de 575 de milioane de euro. La această sumă se mai adaugă însă și alte 140 de milioane de euro, care reprezintă o plată condiţionată de nivelul de utilizare a capacităţii industriale de la Craiova.

Mai mult, planurile asumate de Ford Otosan nu se opresc aici și cuprind lansarea în producţie a două noi modele cu motoare termice, Transit Courier şi Tourneo Courier, din anul 2023.

În contextul de fabricaţie, se mai are în plan și lansarea a trei vehicule electrice: Ford Puma, Transit Courier şi Tourneo Courier, începând din 2024, mai arată sursa citată.

Ce modele noi pregătesc cei de la Ford?

În ceea ce privește schimbările care vor urma odată cu noua tranzacție, profit.ro scrie că actuala Companie Naţională de Vânzări va fi separată de Ford Romania SA, va menţine activităţile de vânzări Ford din România şi va fi redenumită Ford Romania Services SRL.

Însă, sursa citată mai precizează și că contractul de vânzare-cumpărare prevede oprirea producţiei modelului EcoSport, în toamna acestui an, astfel încât să ofere loc noilor modele care urmează să fie produse.

În planurile de viitor, compania Ford, la fel ca și alți mari producători au în plan să se concentreze în următorii ani în special pe vehiculele electrice, având în vedere preferințele consumatorilor care s-au schimbat odată cu programul Rabla Plus.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro