Compania Porsche Engineering va face angajări pe bandă rulantă începând cu 2023, în Timişoara

60

Compania Porsche Engineering, a anunțat că are de gând să-și consolideze prezența în România. De aceea, compania a anunțat deschiderea oficială a unui birou fizic în Timișoara.

În anunţul acesteia„Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice şi subsidiară deţinută în totalitate de Porsche, îşi consolidează prezenţa în România şi anunţă deschiderea oficială a biroului său fizic din Timişoara, cu planuri de dezvoltare pe termen lung.

Acest demers se înscrie în strategia companiei de a-şi întări prezenţa pe plan local, iar în 2023 Porsche Engineering îşi propune să extindă echipa locală cu peste 100 de colegi noi, dintre care aproximativ 50 de dezvoltatori şi ingineri software vor fi angajaţi în Timişoara”, a anunțat compania.

Porsche deschide un birou fizic în Timișoara

În acest sens, compania a precizat că biroul din Timişoara este localizat în centrul oraşului şi are o surprafaţă de 2.110 mp, fiind adaptat pentru stilul de lucru în regim hibrid.

În afirmaţiile sale, „Prin deschiderea biroului din Timişoara, facem un pas important în procesul de consolidare a prezenţei Porsche Engineering în Romania. Ne dorim să continuăm povestea de succes a dezvoltării de software pentru vehiculele inteligente şi conectate ale viitorului în acest mediu bazat pe inovaţie – lucrând împreună cu minţile strălucite şi cu talentele locale.

La fel ca în cazul primei noastre locaţii din România, cea de la Cluj-Napoca, ne dorim să accelerăm inovaţia în domeniul dezvoltării de software pentru industria automotive şi, în acelaşi timp, să cultivăm relaţiile cu partenerii noştri şi cu întreaga comunitate”, a spus Dirk Lappe, CTO al grupului internaţional Porsche Engineering şi Preşedinte al Comitetului Acţionarilor pentru filiala din România.

În planurile de viitor, compania a anunțat că îşi propune să contribuie în continuare la dezvoltarea industriei locale de software pentru segmentul automotive. Totodată, compania are în vedere să pregătească actuala şi viitoarea generaţie de talente în domeniul tehnologiei, dar şi să aibă un rol în dezvoltarea societăţii.

La rândul său, „Timişoara, centrul unuia dintre cele mai complexe clustere de automotive din România, este fericită să găzduiască noul centru de cercetare şi dezvoltare de top al Porsche Engineering. Oraşul nostru este încântat să reprezinte viitorul mobilităţii şi al transportului, atât la nivel de investiţii, cât şi ca centru ce aduce împreună talentele implicate în construirea acestui viitor.

Mediul de afaceri împărtăşeşte angajamentul nostru de a construi un oraş sustenabil, concentrat pe comunitate şi suntem nerăbdători să vedem cum va evolua colaborarea noastră cu Porsche Engineering”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Porsche Engineering Romania se extinde în Timișoara

În contextul extinderilor, Porsche Engineering Romania îşi continuă expansiunea pe plan local şi îşi asumă angajamentul de a-şi consolida implicarea în dezvoltarea oraşului şi a comunităţii din Timişoara, mizând pe o strânsă colaborare cu autorităţile locale şi cu partenerii academici, precum Universitatea Politehnica Timişoara.

Din punct de vedere educaţional, „Suntem onoraţi să avem rolul de partener în inovaţie al Porsche Engineering Romania în Timişoara şi să începem împreună explorarea viitoarelor oportunităţi de cooperare.”, a declarat Florin Drăgan, rector al Universităţii Politehnica Timişoara.

În anul 2023, compania Porsche Engineering Romania îşi propune să recruteze peste 100 de oameni în cele două locaţii din Cluj-Napoca şi Timişoara, care au competenţe în zone precum AI, Big Data, Cloud, Infotainment, ADAS, Connectivity, dar şi în alte segmente din sfera IT pentru automotive care vor susţine dezvoltarea vehiculelor inteligente şi conectate ale viitorului.

Aşadar, Porsche Engineering Romania SRL, cu birouri de cercetare şi dezvoltare în Cluj-Napoca şi Timişoara, este o filială deţinută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH şi, prin urmare, este ferm integrată în reţeaua globală Porsche Engineering, cu locaţii în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga, Ostrava (ambele în Republica Cehă), Shanghai, Beijing (ambele în China), Cluj-Napoca şi Timişoara (ambele în Romania) şi Nardò (în Italia).


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro