Cum alegem un aspirator auto?

19

Indiferent de cât timp petrece un șofer la volanul autoturismului său, timpul petrecut în mașină poate fi confortabil atâta vreme cât interiorul este unul curat și îngrijit. Un interior curat și îngrijit face ca orice drum cu autoturismul să fie mai plăcut inclusiv pentru pasageri. Chiar dacă orice șofer apelează la servicii profesionale pentru îngrijirea și curățenia autoturismului, atât la exterior, cât și la interior, trebuie spus că fiecare șofer se poate îngriji de curățenia în interiorul autoturismului său cu ajutorul unui aspirator auto. Oferta de aspiratoare auto este una foarte numeroasă și foarte diversificată. Tocmai de aceea este important de avut în vedere care sunt principalele criterii pe baza căruia să alegem un aspirator auto.

 

Puterea aspiratorului

Un prim aspect în alegerea aspiratorului auto îl reprezintă puterea acestuia. Cu cât aspiratorul este mai puternic, cu atât este mai eficient. Acest parametru variază până la 160 de wați, însă trebuie spus că o putere în intervalul de 60-90 de wați este de cele mai multe ori suficientă pentru o curățenie eficientă.

Aspirator auto cu fir sau portabil

Un al doilea criteriu în alegerea aspiratorelor auto se referă la opțiunea de astfel de accesorii: Alegem un aspirator cu fir sau unul portabil. Deși aspiratoarele cu fir au un cablu suficient de lung pentru a ajunge în orice colț al autoturismului, mulți șoferi preferă să aleagă un aspirator de mână portabil pentru faptul că oferă mai multă libertate de mișcare și o mai mare accesibilitate în anumite puncte greu accesibile din interiorul autoturismului.

 

Tipul de curățare

Un alt aspect foarte important pentru alegerea aspiratoarelor de mașină îl reprezintă tipul de curățare oferit de aceste dispozitive. Există aspiratoare care oferă doar curățare uscată, dar în același timp există aspiratoare care asigură atât curățare uscată, cât și curățare umedă. Aspiratoarele care asigură inclusiv curățare umedă permit colectarea unei anumite cantități de lichid.

 

Modul de încărcare/alimentare

Un alt aspect relevant pentru alegerea unui aspirator auto îl reprezintă modul în care acesta poate fi alimentat cu energie electrică sau reîncărcat. Există aspiratoare auto care pot fi reîncărcate la 220 de volți, dar în același timp există aspiratoare care vin cu o baterie inclusă. O altă opțiune sunt aspiratoarele care se încarcă la rețeaua autoturismului de 12 volți.

 

Prețul aspiratorului auto

La toate aspectele anterior amintite putem adăuga un alt criteriu foarte important pentru mulți șoferi, și anume prețul aspiratorului auto. Deși foarte mulți șoferi caută cele mai mici prețuri, trebuie spus că pentru a avea o curățare eficientă în interiorul autoturismului tău este indicat să alegi în primul rând calitatea aspiratorului. În acest sens puterea aspiratorului, fiabilitatea, existența diferitelor accesorii pentru aspirator reprezintă elemente de luat în considerare atunci când trebuie să iei decizia cu privire la cât vrei să investești într-un aspirator de mașină.

Pornind de la aceste aspecte, cu siguranță vei putea găsi cea mai potrivită opțiune pentru aspiratorul auto de care ai nevoie. Indiferent dacă optezi pentru un aspirator de mână sau pentru un aspirator cu fir, în oferta magazinului online Rollfast vei putea găsi diferite modele de aspiratoare auto la prețuri avantajoase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata