Curtea respinge cererea de a opri Tesla să tăie copacii, inițiativă preluată de ecologiști

8

Un tribunal german a respins o ofertă a ecologiștilor de a opri tăierea copacilor la șantierul de fabricație propus de Tesla lângă Berlin, deschizând calea către producătorul de mașini electrice pentru a continua cu planurile de finalizare a construcției Gigafactory.

La începutul acestei săptămâni, ecologiștii s-au prezentat în instanță în orașul de est Frankfurt an der Oder, în încercarea de a opri Tesla de a defrișa o pădure, susținând că tăierea mai multor copaci ar putea pune în pericol șerpii hibernanți.

Curtea a declarat joi că a respins apelul pe motiv că Tesla a luat suficiente măsuri pentru a proteja reptilele respectând cerințele de capturare și reinstalare a acestora într-un habitat alternativ.

Permisiunea Tesla de a începe construcția depinde de o aprobare condiționată de către autoritățile locale, care sunt obligate să consulte grupurile de mediu și comunitatea.

Instanța regională din Frankfurt an der Oder a examinat o plângere a grupului ecologist NABU, care a susținut că șerpii și șopârlele de nisip ar putea fi puse în pericol de planurile Tesla. Ecologiștii pot face apel împotriva deciziei la o instanță administrativă superioară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata