Dacia ar putea lansa un SUV hibrid

Dacia ar putea lansa in curand un SUV hibrid, cu scopul de a evita amenzile costisitoare privind nerespectarea tintelor de emisii, potrivit unor surse apropiate de companie. “Este greu de crezut ca Dacia va ramane pe margine in cursa electrificarii,” a declarat un oficial Renault.
Uniunea Europeana a decis anul trecut viitoarele tinte de emisii de CO2 pentru 2020, iar toti producatorii de automobile trebuie sa aiba o medie a emisiilor de CO2 de 95 de grame pe kilometru la nivel de gama.
Analiștii susțin că, în acest moment, Dacia se numără printre producătorii care vor avea probleme în respectarea țintelor, iar amenda pentru grupul Renault ar fi de circa 450 de milioane de euro în total.

În acest context, Dacia ar putea lansa un SUV hibrid care să ajute la scăderea mediei de emisii pentru gama constructorului de la Mioveni, conform unor surse apropiate de situație. Varianta la îndemână ar fi electrificarea lui Duster.

În susținerea ipotezei unui SUV hibrid în gama Dacia, directorul de vânzări de la Renault, Olivier Murguet, a declarat că “este greu de crezut că Dacia va rămâne pe margine în cursa electrificării.”

Analiștii consideră că Dacia trebuie să plătească un preț foarte mare ca să respecte țintele europene de emisii. Potrivit Evercore ISI, producătorul local ar trebui să investească în acest sens circa 671 de milioane de euro în următorii doi ani.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata