Discutăm și cu alți mari costructori, nu doar cu Volkswagen

 Autoritățile discută și cu alți mari producători auto, pe lângă Volkswagen, proiect de peste 1 miliard de dolari, a declarat Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

“Volkswagen este un proiect confidențial, unul de peste 1 miliard de dolari. Ar fi primul proiect greenfield din România, care ar creea locuri de muncă și ne-ar poziționa țara foarte sus, dacă se va face această investiție la noi (…) Noi suntem în discuții și cu alți furnizori foarte mari, încă de la începutul anului trecut am făcut mari eforturi în domeniul auto, sper să vina la noi să investească. Nu doar Volkswagen e în discuție, iar noi încercăm să nu aducem investițiile doar în vestul țării”, a spus Pîrvănescu, la un eveniment dedicat antreprenoriatului.

Totodată, secretarul de stat a precizat că, din punctul său de vedere, România este o țara de tranzit în ceea ce privește piața auto: “Dacă în 2024 vor fi pe piața auto doar mașini electrice, cred că țara noastră este o țara de tranzit prin care unii ne folosesc câțiva ani”, a spus oficialul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Administrației Publice.

Volkswagen a anunțat, recent, că amână decizia finală pentru construirea unei uzine în Turcia, din cauza conflictului din Siria. Unul dintre acționarii companiei a spus chiar că nu i se pare potrivit ca VW să mai continue această investiție. O decizie va fi luată abia în luna noiembrie. Pe lista posibilelor destinații pentru noua uzină s-au aflat și România și Bulgaria, iar în noul context autoritățile au anunțat reluarea discuțiilor cu compania germană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata