Honda este de acord să vândă fabrica britanică gigantului logistic Panattoni

Honda a fost de acord să vândă singura sa fabrică de mașini britanice de la Swindon, din sudul Angliei, gigantului logistic Panattoni, a declarat zilele acestea un purtător de cuvânt al companiei, întrucât noul proprietar intenționează să facă o investiție mare în amplasamentul extins.

Producătorul japonez, care construiește aproximativ o zecime din producția de 1,5 milioane de mașini din Marea Britanie, a luat decizia la doi ani după ce și-a anunțat în 2019 intenția de a înceta producția la uzina sa din Swindon. Se așteaptă ca fabrica mai aproape să ducă la 3.500 de locuri de muncă.

Honda, care s-a luptat în Europa, a declarat că închiderea uzinei nu este legată de plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar trebuie să se concentreze pe activitățile din regiunile în care se așteaptă să vândă majoritatea mașinilor.

Panattoni a declarat că face o investiție de 700 de milioane de lire sterline (965 milioane de dolari) în dezvoltarea sa logistică, cu scopul de a crea noi locuri de muncă, odată ce Honda va finaliza dezafectarea fabricii în care își construiește hatchback-urile Civic, probabil primăvara viitoare, a raportat Financial Times.

Cea mai recentă mișcare a urmat deciziilor firmelor de electronice Sony și Panasonic de a-și muta sediul în UE din Marea Britanie, în timp ce Hitachi a depozitat un proiect de energie nucleară în Marea Britanie pe fondul Brexitului.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata