Hyundai se confruntă cu întreruperea producției începând cu luna aprilie, din cauza lipsei de cipuri

Se așteaptă ca o penurie largă de cipuri care afectează producătorii de automobile să perturbe producția la Hyundai Motor din Coreea de Sud începând cu luna aprilie, a raportat miercuri Financial Times, citând o persoană care are cunoștințe directe asupra situației.

Un purtător de cuvânt al Hyundai a declarat pentru Reuters că, compania era conștientă de preocupările crescânde ale industriei auto cu privire la aprovizionarea cu cipuri și că monitorizează îndeaproape situația pentru a lua măsurile necesare și pentru a optimiza producția în conformitate cu condițiile de furnizare.

Acțiunile Hyundai au scăzut miercuri cu 2,2%. KOSPI mai larg a scăzut cu 0,4%.

Hyundai a reușit să evite o întrerupere cauzată de lipsa cipurilor până acum, în mare parte, deoarece a menținut un stoc de cipuri, spre deosebire de colegii săi globali, a raportat Reuters luna trecută.
Lipsa a forțat reducerea producției la nivel mondial, inclusiv la Volkswagen și General Motors, determinând țări, printre care Germania și Statele Unite, să intensifice eforturile pentru rezolvarea situației.

Hyundai a ajustat producția modelelor sale de vânzare mai slabe, cum ar fi Sonata, pentru a economisi cipuri, a declarat un oficial al sindicatului pentru Reuters în luna februarie.

Oficialul a declarat luna aceasta că producția nu a scăzut pentru modele populare precum Palisade, noul Tucson și Genesis GV, dar producătorul auto a oprit producția de ore suplimentare și de weekend pentru modelele mai puțin populare.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata