Lamborghini trasează un curs precaut spre electrificare

Lamborghini, marca Supercar, intenționează să investească 1,5 miliarde de dolari pentru a produce o linie hibridă complet electrică până în 2024, dar primul său model complet electric nu va apărea decât în ​​a doua jumătate a deceniului, a spus CEO-ul mărcii.

Lamborghini, parte a Volkswagen AG Volkswagen Group, și alți jucători de pe piața rarificată a mașinilor sport de înaltă performanță, inclusiv Ferrari NV, Aston Martin Lagonda și McLaren, luptă cu modul de a-și schimba gama de baterii fără a pierde performanța viscerală, care le susține prețurile premium.

Planul lui Lamborghini este de a-și schimba modelele actuale – mașinile sport Huracan și Aventador și utilitarul sport Urus – la trenurile de propulsie hibride, pe benzină-electrice până la sfârșitul anului 2024, a declarat reporterilor șeful executiv al mărcii, Stephan Winkelmann, înainte de anunțul de marți.

În a doua jumătate a deceniului, Lamborghini planifică un nou model complet electric, care va avea probabil locuri pentru patru persoane, a spus Winkelmann. Designul exact al acestui model nu a fost decis, a spus el, dar „în ceea ce privește designul, mașina mai sexy este o mașină cu două uși”.
Acest calendar ar pune Lamborghini în spatele Ferrari, care a promis că va avea un model electric-baterie până în 2025.

Guvernele din întreaga lume au început să propună termene încă din 2030 pentru eliminarea treptată a vehiculelor cu combustie internă alimentate cu petrol, pentru a atinge obiectivele climatice.

Pentru producătorii de mașini sport de înaltă performanță, abandonarea combustiei interne este atât o provocare tehnică, cât și emoțională. Sunetul răcnet al unui motor cu 12 cilindri este la fel de esențial pentru marca Lamborghini ca și stilul agresiv al mașinilor sale sau logo-ul său.

La nivel tehnic, bateriile litiu-ion nu pot funcționa mult timp la viteză maximă pe o pistă.
„Trebuie să definim ce este sportivitatea în noua eră, în era electrică a bateriei”, a spus Winkelmann. „Gama este prioritatea maximă. La asta trebuie încă să lucrăm.”

AventadorelectrificareHuracanLamborghinimasini electriceUrus
Comentarii (0)
Adaugă comentariu