Lexus va lansa anul viitor primul automobil electric

Brandul Lexus, deținut de Toyota, își va lansa anul viitor primul automobil electric, parte din strategia companiei de a intra în competiția pentru dezvoltarea autovehiculelor cu zero emisii de dioxid de carbon, potrivit președintelui Lexus, Yoshihiro Sawa, transmite Reuters.

Sawa a făcut declarația cu ocazia prezentării unui concept electric al companiei, adăugând că ținta Lexus pentru anul 2025 este ca vânzările pentru modelele electrice, categorie ce include atât automobilele hibride, cât și cele pe baterii, să depășească vânzările de modele clasice, pe carburanți.

Modelul Lexus ce va fi lansat anul viitor va fi prima mașină complet electrică a producătorului japonez, aflat în competiție cu rivalii Nissan și Tesla, care au adus pe piață mai multe modele pe baterii în ultimii ani.

„Inițial, vom lansa (modelul) în China, America de Nord și alte regiune unde cererea pentru mașini electrice pure este mare”, a declarat Yoshihiro Sawa, adăugând că Lexus va anunța mai multe detalii privitor la automobilul respectiv în următoarea lună.Producătorii globali de autoturisme și-au extins oferta în ultimii ani pentru a include modele cât mai prietenoase cu mediul astfel încât să se conformeze cu reglementările de mediu din ce în ce mai stricte în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră. Cererea pentru astfel de vehicule a crescut totuși lent pe fondul prețurilor ridicate.

AutoELECTRICLexus
Comentarii (0)
Adaugă comentariu