Livrările Tesla au depăşit estimările

21

De la nivelul record înregistrat la finele lui 2019, livrările trimestriale ale producătorului de vehicule electrice Tesla au scăzut mai puţin decât se aşteptau analiştii,  ceea ce a dus la creşterea acţiunilor cu 14%, transmit Bloomberg şi DPA.

Tesla a expediat pe plan global, in primul trimestru din 2020, peste 88.400 vehicule, în scădere cu 21% faţă de ultimul trimestru din 2019, dar peste estimările analiştilor, care se aşteptau la aproximativ 78.100 unităţi.

„Sunt şocat că s-au descurcat atât de bine. Nu ştiu cum au făcut asta. Au avut toate scuzele din lume să raporteze cifre dezamăgitoare”, a declarat Gene Munster, de la firma Loup Ventures.

Elon Musk, directorul general al Tesla, a încercat să salveze afacerea cât mai mult, introducând livrări „fără atingere”, pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi, care au dus la scăderea livrărilor de maşini pe plan global.

Joi seară, acţiunile Tesla înregistrau un avans de 12% la Bursa de la New York.

O singura fabrică din SUA a Tesla, în Fremont, California, a oprit producţia în 23 martie, în urma introducerii măsurilor de izolare.

În primul trimestru din 2020, Tesla a produs 102.672 vehicule, majoritatea – 87.282 unităţi – fiind Model 3, cel mai cunoscut model al companiei americane.

În ianuarie a început producţia Model Y, iar livrările au demarat în martie, înainte de termen, a informat Tesla.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata