Maserati dezvăluie versiunea hibridă a SUV-ului Levante

Maserati, producătorul auto premium de la Stellantis, a dezvăluit luni versiunea hibridă a vehiculului său de utilitate sportivă (SUV) Levante, reîmprospătându-și gama ca parte a efortului de redresare.

Disponibil din această vară, primul SUV-ul hibrid Maserati se va baza pe o tehnologie hibridă ușoară, care oferă asistență electrică unui motor tradițional.

„O platformă hibridă plug-in ar fi adăugat prea multă greutate mașinii, punând în pericol performanțele”, a declarat Maserati, șeful dezvoltării produselor, Francesco Tonon, în timpul unei prezentări pe internet.

Combinând un motor de 4 cilindri, 2 litri cu un sistem hibrid de 48 de volți, Levante atinge o viteză maximă de peste 240 de kilometri pe oră.

Maserati a declarat că va oferi versiuni hibride sau complet electrice ale noilor sale modele, iar întreaga sa gamă va fi electrificată până în 2025.

Constructorul oferă deja o versiune hibridă a sedanului său Ghibli, în timp ce noul său SUV Grecale, așteptat în a doua jumătate a acestui an, va fi disponibil și ca hibrid.

Primul vehicul complet electric al Maserati este așteptat anul viitor odată cu lansarea noului Gran Turismo. Acesta va fi urmat de lansări planificate ale versiunilor electrice ale noului Gran Cabrio și super-mașinii MC20.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata