Masina anului 2018 a fost desemnata la salonul auto din Geneva

Salonul auto de la Geneva a dat de veste care este masina preferata. Evenimentul a numit SUV-ul Volvo XC40 drept masina anului, in dezavantajul altor sase finaliste.

A fost startul neoficial al Salonului de la Geneva, care-si deschide portile maine, dar momentan pentru presa. Constructorul german Volkswagen a furat startul si si-a aratat cel mai nou concept de masina electrica autonoma.

Volvo XC40 se deosebeste de adversarii din aceeasi clasa prin designul interior de inspiratie scandinava, dar are si o multitudine de dotari. Titlul este acordat din 1964 de un juriu format din 60 de jurnalisti auto din 23 de tari europene, iar Volvo il castiga pentru prima oara.

“Am primit voturi din toate tarile si cred ca asta arata ca aceasta masina va fi cu adevarat un succes. Si, din multe puncte de vedere, reprezinta viitorul Volvo”, a precizat Hakan Samuelsson, presedintele Volvo.

XC40 a castigat alte sase finaliste: Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW Seria 5, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger si Seat Ibiza.

“Dupa stiinta mea, Masina Anului nu e doar premiul cu cea mai lunga traditie. Este cel mai important premiu pe care-l poate primi un producator. Este cel mai important premiu din industrie”, a subliniat Andre Hefti, directorul general al Salonului de la Geneva.

Volvo XC40 este prima masina apartinand acestei marci premium care primeste acest titlul in ultimii 40 de ani. E doar al doilea SUV care-l dobandeste, dupa Peugeot 3008, care si l-a adjudecat anul trecut.

Tot la Geneva, Volkswagen si-a dezvelit aseara cel mai nou concept: un vehicul autonom complet electric. ID Vizzion va putea parcurge o distranta de 600 de kilometri intre doua incarcari si va atinge viteza de 100 de kilometri pe ora in sase secunde. Compania sustine ca-l va lansa pe piata peste patru ani.

“ID Vizzion e o reprezentare a urmatoarei generatii de modele de varf ale brandului Volkswagen. Defineste luxul si calatoria intr-un mod nou”, a transmis Juergen Stackmann, director de marketing si vanzari.

Salonul Auto de la Geneva are deschiderea pentru presa astazi, urmand ca din 8 pana in 18 martie sa fie deschis pentru public. 180 de expozanti vor prezenta in jur de 900 de modele, printre care 110 in premiera mondiala si europeana.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata