Municipalitatea a început ridicarea maşinilor vechi şi abandonate pe raza Sectorului 6

64

În Bucureşti, reprezentanţii primăriei sectorului 6, nu se mai joacă. Astfel, proprietarii de maşini care încalcă o regulă simplă rămân şi fără autoturism, cu portofelul mai gol sau şi mai rău cu o taxă şi apoi chiar amendă care vor fi nevoiţi să plătească.

Toţi proprietarii de maşini din Sectorul 6 trebuie să ştie că li se ridică maşina

 

În contextul unui anunţ oficial făcut de Primăria Sectorului 6, şoferii trebuie să fie foarte atenţi de acum încolo, pentru că municipalitatea a început ridicarea maşinilor vechi şi abandonate pe raza Sectorului 6.

Acţiunea va fi desfăşurată de către Poliția Locală Sector 6, alături de ADPDU (Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană) Sector 6.

În precizările sale,  „Curățăm străzile de rable! (…) Nu ne putem permite să mai tolerăm mașinile abandonate”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6, instituţie condusă de Ciprian Ciucu.

„Curățăm străzile de rable! Într-un oraș aglomerat, în care ne luptăm pentru fiecare petic de spațiu verde și fiecare loc de parcare e prețios, nu ne putem permite să mai tolerăm mașinile abandonate.

Blochează trotuarele, ocupă inutil locurile de parcare atât de necesare fiecăruia dintre voi, în plus, adună mizerie.

Poliția Locală Sector 6 împreună cu ADPDU Sector 6 au ridicat, de la începutul anului, aproape 100 de rable „uitate” de proprietari pe domeniul public. Spațiile rămase libere au fost igienizate și redate comunității”, se arată în postarea de pe Facebook a PS6.

Avertisment clar pentru şoferi: Riști amenzi ce se ridică la sume cât nu valorează mașina!

În acest sens, reprezentanţii Primăriei au explicat şi în ce constă întreg procesul care se încheie cu ridicarea unei maşini abandonate, dar şi ce bani trebuie să scoată din buzunar bucureştenii care ajung în această situaţie.

Este vorba despre o taxă de 530 de lei, ce trebuie plătită de cel care vrea să-şi recupereze maşina. Dacă nu vine să-şi ia maşina înapoi în termen de 5 zile, va primi şi o amendă între 1.000 şi 2.000 de lei.

Mai mult, „Nu ne oprim aici! Procedura de identificare și ridicare a mașinilor abandonate continuă, chiar dacă procesul este destul de anevoios. Implică procese verbale de constatare, somații repetate, termene lungi.

De pildă, conform legii 421/2002, autoturismul e considerat abandonat dacă nu a fost mișcat din loc minimum 6 luni. Abia după acest termen Poliția Locală demarează procedura de ridicare.

Mulți proprietari, însă, mută mașina în luna a cincea, fapt care duce la reluarea de la zero a întregului proces.

Dar, odată ridicată mașina, proprietarul care o revendică este pus să achite taxa de 530 de lei, ce acoperă costul ridicării, transportului și al depozitării. Apoi, este obligat să o recupereze în termen de 5 zile din locul de unde a fost depozitată.

Dacă nu se conformează, primește o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Iar dacă nici asta nu-l convinge, a sa rablă părăsită și nedorită va trece în proprietatea statului.

În situația în care ai o mașină veche pe care nu o mai folosești, cel mai simplu este să o duci la casat, prin programul Rabla! Primești pentru ea un voucher ce pornește de la 6.000 de lei.

Dacă optezi să o abandonezi pe străzi, nu doar că îți superi vecinii, ocupând spațiul public, dar riști și amenzi ce se ridică la sume cât nu valorează mașina”, se mai arată în mesajul Primăriei Sectorului 6.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata