Nissan va reduce producția japoneză în luna mai din cauza lipsei de cipuri

Nissan Motor Co va reduce producția în mai multe fabrici din Japonia luna viitoare, au declarat trei surse cu, cunoștințe directe despre plan, la cel mai recent hit pentru un producător de automobile din lipsa globală de semiconductori.

Cel de-al treilea cel mai mare producător de automobile din Japonia își va opri fabrica din Kyushu, sudul Japoniei, timp de opt zile între 10 și 19 mai, au spus sursele, refuzând să fie identificat deoarece planul nu este public.

Fabrica, care asamblează monovolumul Serena, SUV-ul X-Trail și alte modele, va avea ca scop compensarea producției pierdute odată cu revenirea aprovizionării cu jetoane, au spus oamenii.

Alte două fabrici de asamblare interne, fabrica Oppama și fabrica Nissan Shatai din Kyushu, vor anula schimbul de noapte în 15 zile între 10 și 28 mai, iar o a patra fabrică din Tochigi, estul Japoniei, va rămâne inactivă pentru un număr de zile neplanificate anterior, luna viitoare, au spus sursele.

„Din cauza deficitului (de cipuri global), Nissan ajustează producția și ia măsurile necesare pentru a asigura recuperarea”, a spus un purtător de cuvânt al Nissan, fără a elabora.

Deficitul de cipuri rezultat din furtunile de iarnă, precum și un incendiu la o fabrică japoneză de fabricare a cipurilor, au costat industria auto globală zeci de mii de vehicule în pierdere de producție, cu cel mai mare impact din America de Nord.

Deficitul de cipuri este, de asemenea, rezultatul creșterii cererii din partea industriei electronice de consum, deoarece oamenii lucrau de acasă și jucau mai multe jocuri video în timpul crizei de sănătate. Sancțiunile împotriva companiilor de tehnologie chineze au jucat, de asemenea, un rol.

Multe fabrici auto japoneze urmează să fie închise timp de aproape două săptămâni, ca parte a sărbătorilor „Săptămâna de Aur”, care încep la sfârșitul lunii aprilie. Cu cea mai recentă decizie, fabrica Kyushu a Nissan va funcționa doar timp de șapte zile, au spus sursele.

Nissan SUA a anunțat mai devreme ajustări ale producției pentru operațiunile sale din America de Nord.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata