Norauto a ieşit de pe piaţa din România

 Lanţul de magazine cu produse auto Norauto, deţinut de familia de miliardari francezi Mulliez, a ieşit de pe piaţa din România, închizând toate unităţile pe care le deţinea, anunță Ziarul Financiar.

Site-ul local nu mai funcţionează, iar pe reţelele sociale nu mai apare pagina acestui business.

Reţeaua a intrat pe piaţa locală în 2009, inaugurând un prim centru în zona comercială a Carrefour Militari.

2018 a fost cel mai bun an, cu un nivel maxim al ciferi de afaceri, de peste 25 de milioane de lei. Deși afacerile aproape s-au dublat în perioada 2014-2018, rețeaua nu a reuşit să treacă pe plus, adunând în deceniul de activitate pierderi cumulate de aproape 40 de milioane de lei.

Pentru acţionarii Norauto acesta este al doilea exit din România, după cel al brandului de haine Kiabi, care a închis reţeaua în 2012, pe o piaţă a modei extrem de competitivă. Exitul Kiabi a avut loc la doar trei ani de la intrarea pe o piaţa localî, unde numărul de mărci internaţionale este comparabil cu cel din ţări dezvoltate.

Familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, rămâne în România cu alte afaceri: re­tailerul alimentar Auchan, cel de echi­pamente sportive Decathlon şi compania de bri­colaj Leroy Merlin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata