Peste 1 milion de vehicule Tesla au fost rechemate în service

26

Sunt unele probleme pentru posesorii de mașini Tesla. Din cauza aceasta, producătorul de mașini electrice anunță rechemarea în service a unui număr de peste un milion de vehicule iar nereguli care au fost descoperite sunt la sort-ul de închidere al geamurilor laterale.

Astfel, Posesorii de mașini Tesla vor fi chemaţi de producătorul de mașini electrice în service a unui număr de peste un milion.

Din datele Reuters, este vorba despre aproape 1,1 milioane de vehicule din Statele Unite. În ceea ce privește problemele descoperite, este vorba despre sort-ul de închidere al geamurilor laterale.

Mai exact, reprezentanții Tesla susțin că sistemul automat de protecție ar putea să nu reacționeze corect după detectarea unui obstacol, iar acest lucru ar putea crește riscul de rănire al pasagerilor.

Aproape 1,1 milioane de vehicule Tesla din SUA, rechemate în service

Astfel, în cazul unui astfel de incident, geamul ar putea forța închiderea în loc să se retragă. Referitor la modelele vizate, în service au fost rechemate modelele din toată gama Tesla care au fost fabricate din 2017 și până în prezent.

Până acum, reprezentanții Tesla susțin că nu au primit nicio reclamație privind o eventuală accidentare din cauza acestui sistem, însă siguranța pasagerilor este o prioritate.

În acest sens, toate vehiculele Tesla aflate în producție și în curs de livrare au beneficiat din 13 septembrie de acest update, drept urmare, cei care le-au achiziționat recent nu trebuie să fie îngrijorați.

Este pentru a doua oară în acest an când compania lui Elon Musk recheamă în service un număr semnificativ de mașini. În luna mai, Tesla anunța rechemarea în service a 130.000 de vehicule din cauza riscului de supraîncălzire a ecranului de pe bord.

Alte 130.000 de vehicule Tesla, rechemate în service în luna mai

În contextul de funcţionare, Administraţia Naţională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite, anunța atunci că în timpul procesului de încărcare rapidă, calculatoarele centrale nu se răcesc suficient, iar acest lucru duce la încălzirea bordului, lucru care va face funcționarea ecranului mult mai lentă sau care poate duce chiar și la blocarea acestuia.

Iar vehiculele vizate atunci au fost Model S, Model X și 2022 Model 3 și Model Y, fabricate în perioada 2021-2022. Conform sursei citate, acestea urmau să primească o actualizare de software care are ca scop îmbunătățirea gestionării temperaturii CPU, pentru a funcționa normal.

Tesla anunța atunci că nu a raportat accidente, însă a primit 59 de cereri de garanție din ianuarie până la începutul lunii mai.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata