Piese de masina oricand, oriunde!

Masina a devenit un bun esential, fara de care multe persoane nu ar mai putea sa se deplaseze la munca, supermarket sau in locurile unde au nevoie. De asemenea, masina este si un bun care ne poate scoate din situatii critice sau ne poate feri de transportul in comun pe timp de gripa.

Insa, ce este esential este sa avem mereu la indemana piese de schimb, mai ales daca stim ca masina noastra este mai veche de 10 ani. Exista o multime de oferte pe internet cu piese auto VW sau piese auto opel, pe care cumparatorii le pot comanda usor, facand plata cu cardul sau la ramburs.

Cel mai des comandate piese de schimb de catre romani sunt piese auto vw, deoarece marca Volkswagen produce masini fiabile si incapatoare, si reprezinta o investitie foarte buna chiar si la mana a doua.

Cand sa schimbam amortizoarele masinii ?

Adesea, considerat ca o simpla piesa mecanica de confort, rolul principal al amortizorului este de a mentine conexiunea la sol a automobilului in toate circumstantele. Starea sa afecteaza direct eficienta franarii si directiei, precum si manevrabilitatea si confortul. Anumite simptome indica uzura si durata de viata a acestora , care este de aproximativ 80.000 km.

Simptomele amortizoarelor uzate

Cand folosesti masina pentru condusul normal si cotidian, uneori este dificil sa se realizeze uzura amortizoarelor sale. Cu toate acestea, anumite simptome ar trebui sa ne avertizeze:

-autovehiculul se scufunda in franare;

-vehiculul este sensibil la vant lateral;

-manipularea vehiculului  este degradata in curbe;

-uzura anormala a anvelopelor.

Periodicitatea

Durata de viata medie a unui amortizor este de 80.000 km, dar etanseitatea acestuia trebuie verificata in timpul fiecarei schimbari de ulei.

Pentru un amortizor cu doar 50% din capacitatea sa de ulei, exista in medie:

-o crestere a distantelor de franare in linie dreapta de la 5% la 10%;

-o crestere a distantelor de franare in curbe apropiate de 20%;

-risc crescut de hidroplanare de la 5% la 15%.

Amortizoarele pot fi inlocuite doar in perechi.

Daca neglijam controlul periodic al amortizoarelor, riscam sa ne obisnuim cu uzura lor progresiva. O noua ajustare a paralelismului este recomandata dupa orice interventie asupra amortizoarelor. Trebuie sa ne amintim ca amortizorul este o parte supusa controlului tehnic.

Cand sa schimbi cureaua de distributie?

Cureaua de distributie sincronizeaza functionarea motorului. Nu exista semne precoce de uzura prematura. Prin urmare, trebuie inlocuit preventiv pentru a evita reparatii costisitoare.

Periodicitatea

De la o latitudine foarte larga, intervalele de inlocuire variaza de la 60.000 la 240.000 de kilometri, in functie de model. Prin urmare, ar trebui sa consultam periodic cartea de intretinere a producatorului.

Cand trebuie sa-ti schimbi placutele de frana?

Sunt printre cele mai frecvent schimbate piese. Anumite simptome fac posibila detectarea uzurii lor, iar frecventa inlocuirii acestora poate varia de la simplu, la dublu, in functie de conditiile de trafic.

Simptome ale franelor uzate:

-se aprinde lampa de frana de pe tabloul de bord;

-nivelul lichidului de frana a scazut vizibil.

Cand ai nevoie de piese, adreseaza-te, fara a ezita, distribuitorului tau!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata