Prețurile benzinei și motorinei au fost reduse cu 50 de bani

21

De astăzi 1 iulie 2022, OMV Petrom a luat decizia de a reduce cu 50 de bani prețurile tuturor sortimentelor de benzină şi motorină din staţiile de alimentare Petrom şi OMV din țara noastră.

În contextul reducerilor, OMV Petrom a informat, în cadrul unui comunicat că beneficiari sunt clienţii finali, persoane fizice şi juridice, care achiziţionează carburanţii pentru consumul propriu.

Trebuie menționat că reducerea a fost introdusă începând cu 1 iulie, ora 00:00, pentru o perioada de trei luni. Totodată, şoferii vor plăti mai puţin cu 25 de lei pentru un plin de 50 de litri.

Toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea

În afirmaţiile sale, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus pentru Agerpres că toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali.

În opinia sa, „Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar şi au aplicat deja prevederile Ordonanţei de Urgenţă cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a preţului la carburanţi”, a scris ministrul pe Facebook.

OMV se conformează voluntar măsurilor adoptate de Guvern

Această reducere va fi afişată pe totemuri, la intrarea în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, şi va fi reflectată pe bonul fiscal. La pompă, afişajul electronic va indica preţul carburanţilor fără reducerea de 50 de bani.

În România, OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Ordonanța de Urgență privind susţinerea acordării de reduceri ale preturilor

În contextul financiar al acestei reduceri, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de atat, iar 25 de bani va fi o reducere voluntară pe care voluntar o vor aplica lanțurile de benzinării, în cazul în care doresc.

Aşadar, „Azi s-a aprobat OUG. Vorbim de o reducere de 50 de bani – 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, iar 25 de bani vor fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanțurile de benzinării, în cazurile când doresc să ia și această reducere de la bugetul de stat de 25 de bani”, a declarat Virgil Popescu.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata