Principalii acționari Peugeot aprobă fuziunea cu Fiat

32

Principalii acționari ai Peugeot SA au dat luni undă verde fuziunii grupului cu Fiat Chrysler, fiind un pas important în crearea celui de-al patrulea mare producător auto din lume.

Într-o adunare specială a acționarilor, acordul de formare a Stellatis, noua companie, a fost susținut cu peste 99% din voturile exprimate de investitorii cu drept de vot dublu. Printre aceștia se numără și principalul acționar al Peugeot SA, precum și chinezul Dongfeng, în timp ce luni avea loc o adunare mai largă a acționarilor, iar investitorii Fiat Chrysler urmau să voteze și ei acordul.

„Suntem pregătiți pentru această fuziune”, a declarat șeful executivului Peugeot SA, Carlos Tavares, la ședința online, adaugând că data finală pentru încheierea acordului va fi anunțată în scurt timp dacă toți acționarii își vor da acordul.

Structura acționariatului va fi modificată ca parte a fuziunii, iar drepturile de vot duble existente care se acumulează în timp și conferă investitorilor o pondere mai mare în decizii nu vor fi reportate.

Tavares, cel care va prelua conducerea grupului fuzionat, va trebui sa reînvie averile producătorului auto din China, să raționalizeze un imperiu global extins și să se concentreze, ca și rivalii săi, pe producerea de mașini mai curate.

Stellatins va avea 14 mărci, de la Fiat Chrysler: Fiat, Maserati și jeepurile concentrate mai mult în Statele Unite, Dodge și Ram la Peugeot SA: Peugot, Citroen, Opel și DS. Peugeot SA a fost mai concentrată asupra pieței Europene.

Update

Acționarii producătorului de automobile italiene americane Fiat Chrysler au aprobat planul de 52 de miliarde de dolari pentru fuzionarea cu producătorul Peugeot SA, pentru a crea Stellantis, al patrulea cel mai mare grup auto din lume.

Președintele John Elkann a declarat că 99,15% dintre acționarii Fiat Chrysler au votat în favoarea fuziunii. Aceasta include investitorul de vârf EXOR, holdingul familiei italiene Agnelli, care controleaza 44,4% din drepturile de vot ale Fiat Chrysler, datorită unui sistem de acțiuni de loialitate.

Acționarii Peugeot SA au dat, de asemenea, undă verde fuziunii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata