Produse de 4 milioane de euro confiscate de polițiști la Giurgiu

 Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit în mașina unui cetățean bulgar 24.000 de haine și produse de marochinărie, susceptibile de a fi contrafăcute, pe care acesta intenționa să le ducă în Cehia. Potrivit polițiștilor, valoarea mărfii se ridică la circa 4 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, produsele au fost descoperite ascunse în camionul unui cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani. Acesta transporta, conform documentelor, genți de voiaj din Bulgaria, dar polițiștii au găsit în spatele cutiilor peste 24.000 de produse textile și de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Cetățeanul bulgar le-a spus polițiștilor că un conațional l-a rugat să transporte bunurile din Bulgaria în Cehia și că nu avea cunoștință despre faptul că acestea sunt contrafăcute.

„Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 19.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

Polițiștii fac, în acest caz, cercetări pentru punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata