Startup-ul auto condus de Nissan, WeRide, strânge noi fonduri și stabilește valoarea firmei la 3,3 miliarde de dolari

WeRide, o companie de autovehicule cu conducere autonomă din China, susținută de Nissan, Renault  și Mitsubishi Motors, a declarat că a strâns „sute de milioane” de dolari într-o rundă de finanțare, care a evaluat firma la 3,3 miliarde de dolari.

WeRide, care testează vehicule în California, precum și în orașul Guangzhou din sudul Chinei – unde are și sediul central – și în orașul central Zhengzhou, nu a dezvăluit detalii cu privire la amploarea finanțării.

Investitorii care participă la ultima rundă de finanțare includ IDG Capital și Homeric Capital, a declarat WeRide într-un comunicat joi. A strâns 310 milioane de dolari în ianuarie.

WeRide urmărește ceea ce este cunoscut în industria auto ca un standard autonom de nivel 4, în care vehiculul poate gestiona toate aspectele conducerii în majoritatea circumstanțelor, fără intervenția umană.

Luna trecută a primit un permis pentru a testa două vehicule de pasageri pe drumurile publice din California, fără un șofer de siguranță în partea din față.

Producătorii de automobile și firmele de tehnologie investesc miliarde de dolari în conducerea autonomă, urmărind să preia din timp ceea ce mulți consideră viitorul mobilității.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata