STB: În momentul de față asigurăm circa 25% din parcul de vehicule programat

5

În a treie zi a grevei sindicaliştilor, conducerea STB SA solicită în continuare angajaților să-și reia activitatea și să-și îndeplinească obligațiile de serviciu. În momentul de față este asigurat circa 25% din parcul de vehicule programat.

În acest sens, mijloacele de transport în comun ieșite în traseu pot fi localizate în timp real folosind aplicația INFO TB.

În timp ce autoritățile solicită reîntoarcerea la locul de muncă, angajații STB protestează în continuare față de condițiile salariale.

Directorul STB, Adrian Criț, precizează că  angajaţii s-ar putea alege cu încheierea contractului de muncă, în urma a trei zile de neprezentare la serviciu. Regulamentului Intern al companiei are o prevedere care arată faptul că dacă un angajat nu se prezintă trei zile consecutiv la locul de muncă, acestuia i se poate desface contractul, a precizat directorul STB.

Astfel, „Mă adresez angajaților. Consiliul de administrație a luat o decizie că astăzi, prin care, în conform Codului Muncii, coroborat cu Contractul colectiv de muncă, dorește și evidențiază faptul că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu azi, cercetarea disciplinară să NU între în vigoare și să nu existe fapte penale.

Colateral, doresc să precizez că în ultima analiză, luând în considerare informațiile din zona publică, orice angajat care îngrădește dretul de a cirucla pe traseu al altui coleg, va fi tras la răspundere. Dacă această greva va continua, angajații nu vor mai beneficia de siguranța locului de muncă”, a declarat Adrian Criț, directorul STB.

Din punct de vedere financiar, potrivit estimărilor, pagubele provocate de greva spontantă a angajaților STB se ridică la 20 de milioane de lei.

Însă, cei mai afectați în urma acestei greve sunt bucureștenii, atât cei care foloseau mijlocul de transport în comun, cât și cei care se deplasează cu mașinile personale, din cauza aglomerației.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata