Stră-strănepoții lui Henry Ford sunt nominalizați să facă parte din consiliul producătorului auto

Doi stră-strănepoți ai fondatorului Ford Motor, Henry Ford, au fost nominalizați în consiliul de administrație al companiei, a anunțat producătorul de automobile.

Alexandra Ford English, în vârstă de 33 de ani, este fiica președintelui executiv Ford, Bill Ford. În prezent, este director în strategie corporativă la companie, responsabilă pentru planurile strategice de întreprindere, conectivitate și rețea digitală.

Henry Ford III, în vârstă de 40 de ani, este fiul membrului consiliului Ford Edsel B. Ford II, în vârstă de 72 de ani, care intenționează să se retragă din consiliu în luna mai. Ford III este în prezent director în relațiile cu investitorii Ford.

„Sunt mulțumit și mândru că avem o nouă generație de lideri ai familiei Ford care cred în servirea companiei și asigurarea că aceasta rămâne o forță de succes și pozitivă în lume pentru anii următori”, a spus Bill Ford într-un comunicat.

Al doilea loc de consiliu deschis ar înlocui fostul executiv al lui Eli Lilly, John Lechleiter, în vârstă de 67 de ani, care a decis să nu mai candideze pentru realegere tot în luna mai, potrivit companiei.

Atât Alexandra Ford English, cât și Henry Ford III vor candida la alegerile pentru consiliul de administrație al companiei la adunarea anuală a acționarilor din  data de 13 mai.

Sursa: CNBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata